Showing posts with label Me & Shaklee. Show all posts
Showing posts with label Me & Shaklee. Show all posts

Setengah Abad yang Hebat

Setengah Abad yang Hebat

Shaklee 50 years

Assalamualaikum semua

Last two weeks ada kawan promote produk baru,aku dengar dan ia kan je.*senyum2*

Aku ni kalau bab-bab skincare product yang nak sapu pada muka ke, ubat atau supplement yang nak masuk dalam badan ni ke ceq 'ALERGIK' sikit.Mau taw asal usul mu dulu.

YES dulu aku memang 'Anti-Supplement'.
Tapi one day bila perasan umur makin menua hahaha tergatai nak cuba amalkan supplement.

Padahal orang lain umur sweet-18 pun dah amalkan supplement kot contoh macam NEELOFA(sebab tu kulit dia cantik).Dia cakap mak dia mesti akan bekalkan supplement setiap kali balik dari cuti sekolah,beliau study kat MRSM Langkawi.(kawan cakap)

& ramai juga kenalan blogger yang CUN-CUN amalkan supplement,especially SHAKLEE.Aku pun tertarik laa nak cuba SET KULIT yang kononnya boleh CANTIKKAN KULIT tu.

TAPIIIII..........

Aku bukan main terus beli.No no no.

1st aku GOOGLE dulu produk ni apa sebenarnya.
  • Datang dari mana.
  • HALAL ke tak.
  • Ada Clinical-Tested ke tak
  • Ada Research and Development (R&D) ke tak
  • Dah Berapa Tahun di pasaran
  • Apa kesan/efek pada pengguna yang dah bertahun-tahun amalkan produk ni
  • Ada Bahan Kimia Berbahaya ke tak

Gila details kan aku hahaha
Rumet zaman 'U' dulu kenal la aku ni macam mana,nak beli syampoo pun duk belek bahan-bahan belakang syampoo sebab isu S.L.S penyebab barah otak dulu tssskkk~
2 minggu aku ambil masa untuk decide nak cuba Shaklee punya la takut ada negative side effect.

Tak cukup dengan Google, aku search pula kat Youtube pasal Shaklee.
http://www.youtube.com/embed/nHPli9EQziY

Bila dah Yakin & Percaya dengan Shaklee barulah aku decide nak cuba.

Sebab-sebab yang buatkan aku yakin dengan produk ni.

  • Tiada Perasa Tiruan
  • Tiada Pewarna Tiruan
  • Tiada Silica Gel (sebab berasaskan bahan semulajadi so tak perlukan silica gel untuk tahan lama,sebab tiada bahan kimia yang akan teroksida.
  • Tiada Bahan Kimia Berbahaya (Selamat untuk organ dalaman yang kita nak guna bertahun-tahun lagi ni.)
  • Produk yang diyakini selamat,berada di pasaran Lebih dari 50 Tahun
Kalau korang ada jual produk yang berasaskan SEMULAJADI haaa meh promote kat ceq naa kot-kot ceq boleh Jatuh Chenta macam Jatuh Chenta dengan Shaklee ni.

Disebabkan  Jatuh Chenta dengan Natural Supplement list kat bawah ni adalah supplement dari Shaklee yang aku pernah cuba.

Kalau ikutkan nak cuba semuaaaa.....
  1. B-Complex
  2. Vitamin C
  3. Vitamin E
  4. Vita-Lea
  5. MealShake
  6. ESP
  7. Zinc
  8. OsteMatrix
  9. Alfalfa
  10. Collagen Powder
  11. Carotomax
  12. Peppermint-Ginger
  13. Set Skincare Enfuselle untuk oily skin
  14. Basic-H
  15. Dish Wash
  16. Herbal-Blend
  17. Tu je kot rasanya buat masa ni
Nah aku sendiri pun tak perasan dah try banyak sampai macam ni,almost 50% dah pernah try.Sekarang tengah otw nak beli Omega pula,supplement untuk otak. *Gara-gara baca buku "Train Your Brain To Get Rich" la ni*

Certain orang hanya Menjual Sahaja Shaklee ni tapi tak amalkan pun.
Aku pula Makan sambil sharing good products to others
Kalau nak tanya pengalaman aku ambil 16 jenis di atas boleh la rojer-rojer kat fb atau nak paling cepat & mudah kat whatsApp la,24/7 online :D "019-414.5620*

Betapa detailsnya aku sampai ada customer cakap aku punya penerangan untuk Jadual Makan Set Kurus dah macam Pakar Motivasi bagi penerangan hahaha

SHAKLEE semuanya Bestttt !!!!
Banyak lagi wishlist produk Shaklee yang nak beli.

Kadang-kadang rasa bersimpati juga pada mereka yang beli dengan orang yang HANYA MENJUAL tapi TAK AMALKAN Shaklee, sebab hanya yang amalkan Shaklee sahaja yang tahu cara makan yang betul & berkesan pada tubuh.Bila waktu yang sesuai,bila waktu yang tak sesuai.Kalau pregnant boleh ambil supplement yang mana, & yang mana tak boleh ambil dan banyak lagi.

Itu pentingnya membeli dengan pengedar Shaklee yang berilmu. 


Saya beli kat kedai jual barang-barang kecantikkan,tak ada pula dia ajar saya cara makan so saya main makan je.

Risiko juga ye pada sesiapa yang mengalami situasi macam tu.
And sangat lah rugi sebab awak laburkan duit pada orang yang salah.
Senang-senang je dia nikmati point atas pembelian awak, then dia lepas tangan je apa nak jadi pada awak after makan supplement tu suka hati la,dia dah tak kisah,janji bulan-bulan dia dapat bonus.

Siapa mau macam tu angkat tangan hihihi

Untuk yang membeli dengan Fatin, fatin ada sediakan support group di Facebook.And follow-up berterusan serta konsultasi percuma sehingga habis produk yang awak ambil tu.

Ok la nanti kita sembang-sembang lagi.
Selamat berpuasa.
Assalamualaikum.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Read more ...

 

Copyright © 2015 Reserved to fatinicious