Showing posts with label B-Complex. Show all posts
Showing posts with label B-Complex. Show all posts

MY LOVE STORY

Kisah cinta saya bersama Shaklee

Assalamualaikum wbt

Salam Jumaat semua. Dah minum ESP ? Saya sudah :)
Hari ni saya nak share kisah cinta saya...
Cop cop...

Bukan kisah cinta dengan Mr.Right ye,tapi kisah cinta saya bersama Shaklee.
Bagaimana saya terjebak & terjatuh cinta dengan supplement semulajadi Shaklee yang telah menjadi pilihan ramai penduduk dunia sejak tahun 1956 lagi.

[KISAH CINTA SAYA & SHAKLEE]

Kisah cinta Saya & Shaklee

Sebelum ni saya memang susah nak cuba-cuba makan apa-apa yang dijual secara on9 especially supplement-supplement yang berada di pasaran.

Otomatik akan fikir,"kalau aku makan ni ada NEGATIVE SIDE EFFECT ke x untuk jangka masa panjang?". (**kawan-kawan rapat memang faham sangat perangai saya yang 1 ni,haha)

1 hari tu tengah blogwalking,tiba-tiba jumpa 1 blog ni,banyak share pasal supplement semulajadi SHAKLEE.

Then baca testimoni-testimoni pengguna produk shaklee kat google pun banyak yang bagi POSITIVE FEEDBACK.Especially berkaitan kecantikan.

Tapi still tak puas hati ,saya google lagi shaklee review,cari-cari lagi testimoni,shaklee negatif feedback,siap search lagi taw kat youtube pasal shaklee haha,punya la takut nak cuba.Saya ambik masa 2 minggu untuk decide nak cuba produk shaklee after DAH YAKIN dengan produk supplement semulajadi shaklee ni yang dah ada di pasaran selama LEBIH DARI 50 TAHUN sejak tahun 1956.Dan yang paling penting shaklee tiada perisa tiruan,tiada pewarna tiruan dan tiada bahan kimia berbahaya.Dan itulah yang lebih meyakinkan saya untuuk cuba produk shaklee.

Shaklee Set Kecantikan Kulit

At last saya decide untuk order set kecantikkan shaklee yang terdiri dari B-Complex,Vitamin C & Vitamin E.Masa saya order dulu Vitamin C 500mg habis stok,so digantikan dengan Vita-C Plus 100mg.After sebulan baru saya nampk perubahan positif kat muka.Jerawat berkurang,tona kulit semakin sekata,muka kurang brminyak.Bonus Stress semakin berkurang,memang recommended kat sape-sape yang selalu tension-tension kat ofis tu untuk amik b-complex.

"Lamanya smpai sebulan baru nampk perubahan?"

Yup depend pada badan kita bertindak balas.Tapi kalau awak cuba supplement yang ada bahan kimia berbahaya mungkin kesannya bole nampak dalam 2-3 hari je.
Bermula dengan set kecantikkan,saya terus jatuh cinta dengan produk shaklee & terus daftar sebagai ahli sebab nak cuba pula produk lain dalam rangkaian shaklee dengan harga yang jauh lebih murah dari harga pasaran.Kita kena la bijak juga kan hihihi

Bermula lah episod jatuh cinta saya bersama Shaklee.Rasa macam nakkkkk cuba semua produk yang Shaklee ada.Itulah penangan bila dah jatuh cinta dengan Shaklee ni,sebab kita tahu produknya SELAMAT & BERKESAN.

Episod Cinta Bersama Shaklee:

(Vitamin E,Vitamin C,B-complex) -> ESP -> Mealshake -> Carotomax -> Vita-Lea -> Basic-H -> Collagen Powder .... yes nak cuba semua,coming soon.

No 1 Natural Supplement SHAKLEE

"Makan semua tu ke?"
Eh xla,makan bila perlu sahaja
Nak tahu ? Jom sembang2 kat Facebook Saya.

Nasihat saya sebelum cuba apa-apa produk try google-google dulu.

Apa yang saya tahu sekarang ni hampir 40ribu rakyat Malaysia adalah pengguna produk shaklee,dan makin hari MAKIN BERTAMBAH sebab ramai yang dah sedar & yakin dengan supplement semulajadi shaklee.Tak hairan la kenapa sesetengah produk Shaklee selalu je OUT-OF-STOCK kan.

Nak cuba juga produk Shaklee yang Ohsem ni? Jom PM saya
Ada TAWARAN ISTIMEWA untuk anda sempena tahun baru ni.Nak daftar ahli untuk makan sendiri dengan harga murah pun bole.
BONUS untuk customer saya sahaja -> anda akan di add masuk ke secret group customer2 saya,dimana banyak tips2 & info kesihatan & kecantikkan yang saya share di sana.

p/s:
Nanti saya share lagi testimoni saya sendiri untuk setiap produk yang saya pernah cuba.
Jatuh cinta tahap ANGAU dah ni dengan Set Skincare Shaklee utk kulit berminyak,nanti saya review.

Shaklee Enfuselle

[Rahsia Shaklee Difference-> http://www.youtube.com/v/nHPli9EQziY? ]

[Testimoni 20 tahun pengguna shaklee] -> http://fatinicious.blogspot.com/2013/11/dah-20-tahun-wow.html

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Read more ...

Rahsia di sebalik B

Fungsi Vitamin B
Read more ...

Set Kecantikan Kulit Shaklee Untuk Wajah Cantik Berseri

Vitamin Shaklee untuk wajah cantik berseri


Apa yang ada dalam set kecantikan kulit Shaklee??? Jom kita tengok...

Set Kecantikan Kulit Shaklee

Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:

✔ Membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan.
✔ Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.
✔ Membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi.
✔ Membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka.
✔ Membina kalogen untuk kulit yang sihat.
✔ Bertindak melindungi sel dalam serangan antioksidan.
✔ Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging

Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:

✔ Membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan.
✔ Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
✔ Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
✔ Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina,menggalakkan kesihatan system kardiovaskular
✔ Menguatkan antibodi tubuh.


Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:

✔ Melambatkan proses penuaan
✔ Menyingkirkan radikal bebas
✔ Mengurangkan radang
✔ Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
✔ Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
✔ Membantu fungsi sistem saraf otak
✔ Meningkatkan daya pertahanan

Apa kata mereka yang telah mengamalkan Set Kecantikan Kulit dari Shaklee ini?


Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

Testimoni Set Kecantikan Kulit Shaklee

TESTIMONI SAYA SENDIRI >> KLIK SINI

 ** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Read more ...

Merawat Migrain dengan Ostematrix dan B Complex


Assalamualaikum & Hi


Kepada mereka yang menghidap migrain atau mereka yang ingin tahu mengenai migrain jom baca...

*kredit to Mommy Lyna

Sakit kepala adalah gelaja biasa yang berlaku kepada sesiapa sahaja. Biasanya sakit kepala dibahagikan kepada 3 kategori:
1. Sakit kepala kerana tekanan
2. Sakit kepala kerana sinus
3. Sakit kepala kerana migrain

Sakit kepala tekanan adalah disebabkan oleh tekanan atau stress yang dihadapi oleh seseorang, samada tekanan mental atau fizikal. Jiwa dan pemikiran yang tertekan, tegang, berkecamuk boleh menyebabkan sakit kepala. Tekanan pada otot-otot di sekitar leher, kepala dan kulit kepala juga boleh menyebabkan sakit kepala. Ia juga boleh berlaku apabila seseorang itu mengalami perubahan secara tiba-tiba contohnya dari kawasan redup, tiba-tiba masuk ke kawasan panas dan sebagainya.

Sakit kepala sinus ialah disebabkan oleh keradangan sinus yang dihadapi oleh seseorang. Sakit kepala sinus biasanya menyerang dalam kadar sekejap tapi menyengat.

Manakala jenis sakit kepala yang ‘paling popular’ ialah kerana migrain. Setakat ini tiada penyebab rasmi yang dikatakan sebagai punca migrain, namun saintis telah mencadangkan beberapa penyebab migrain:
1. Kekurangan zat dan nutrisi
2. Faktor keturunan
3. Kesan dari pengambilan ubat-ubatan
4. Wanita yang mengalami haid atau pra-haid
5. Terlalu banyak mengambil kafein
6. Mengamalkan makanan yang mengandungi MSG dan nitrat.

Biasanya penderita migrain akan diberi ubat tahan sakit, ubat tahan muntah dan sebagainya bagi mengawal kesakitan mereka. Bagi penderita migrain yang teruk, mereka diberi dos dadah yang agak tinggi agar dapat melalikan sistem badan mereka dari kesakitan yang ditanggung.

Pengambilan ubat-ubatan boleh mendatangkan risiko terhadap kesan jangka panjang kepada kesihatan.

Oleh yang demikian, memilih alternatif dengan pengambilan supplement natural adalah langkah terbaik bagi mengatasi masalah migrain.

Kenapa suplemen lebih baik dari ubat? Kerana ia diperbuat daripada bahan makanan, dan merupakan ekstrak daripada makanan-makanan yang membekalkan nutrien harian. Berbeza dengan ubat yang diformulasikan di makmal daripada jenis dadah dan sebagainya.


Suplemen/vitamin untuk migrain;

Ostematrix (Kalsium, Magnesium & Vitamin D)
Kalsium bukan sahaja membina tulang dan gigi, malah ia membantu menetapkan ritma jantung, menyelesaikan masalah insomnia, membantu pengaliran gizi masuk dan keluar daripada membran, dan membantu dalam pembekuan darah. Kalsium juga sangat diperlukan dalam mempertahankan fungsi saraf dan otot, serta buah pinggang. Ia juga mengurangkan kadar kolesterol dalam darah.

Magnesium pula penting untuk metabolisma kalsium.  Ia membantu untuk mengelakkan pembuluh darah menjadi kejang, salah satu punca yang dipercayai penyebab migrain. Satu kajian telah dibuat ke atas Magnesium, dan didapati ia membantu mengurangkan sakit kepala migrain dan mengurangkan frekuensinya.

Vitamin D pula penting untuk penyerapan kalsium. Kalsium yang tiada vitamin D tidak boleh diserap oleh tubuh, dan boleh tertinggal sebagai batu dalam ginjal atau pundi kencing.

B Complex
Vitamin B2 (riboflavin) dan Vitamin B6 (Pyridoxine) telah terbukti boleh membantu mengurangkan kesakitkan akibat migrain. Vitamin B lengkap dalam B kompleks Shaklee memastikan anda bukan saja mengurangkan risiko diserang mograin, tapi juga mencegah penyakit-penyakit lain seperti depresi, strok dan sebagainya.

Bagi penderita migrain, anda hendaklah mengetahui penyebab-penyebab yang boleh menjadikan anda diserang migrain. Sekiranya ia berpunca dari pemakanan, maka anda kenalah jaga makan begitu juga dengan perkara2 lain seperti aktiviti dan sebagainya. Dan timbagkan tentang mengambil vitamin/suplemen sebagai pembantu untuk menyelesaikan masalah anda, kerana ia pasti lebih baik dari makan ubat berasaskan dadah secara berterusan.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Read more ...

Testimoni Saya | Vitamin untuk Kulit


Assalamulaikum & Hi

Okay seperti yang dijanjikan dalam entri yang lepas --> Perlu ke ambil supplement?
Aku akan update kesan pengambilan supplement Shaklee kan.
Vitamin Shaklee yang aku makan adalah:

1.Vitamin C 
2.B-Complex
3.Vitamin E.

Mari kita lihat dulu, apa Fungsi bagi setiap vitamin yang ada dalam Set untuk kulit ni

Antara Fungsi Vitamin dalam Set untuk Kulit ini adalah:

1.Vitamin C
Membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan.
-Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.
-Membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi.
-Membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka.
-Membina kalogen untuk kulit yang sihat.
-Bertindak melindungi sel dalam serangan antioksidan.
-Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging.

2.B-Complex 
-Membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan.
-Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
-Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
-Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina,menggalakkan kesihatan system kardiovaskular
-Menguatkan antibodi tubuh.

3.Vitamin E 
-Melambatkan proses penuaan
-Menyingkirkan radikal bebas
-Mengurangkan radang
-Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
-Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
-Membantu fungsi sistem saraf otak
-Meningkatkan daya pertahanan

Testimoni saya setelah 30 hari mengamalkan vitamin Shaklee


Alhamdulillah, tak pernah sekali pun lagi jadi ulser mulut sepanjang ambil vitamin dari shaklee. :)
Masa aku order ni, Vitamin C 500g dah habis so aku dapat Vitamin C yang 100g punya.Apa beza 500g dan 100g ni? Vitamin C 500g, kita makan sebiji ja tapi pelepasan vitamin C dalam tubuh kita akan berterusan setiap 5 jam.Kalau kita makan yang 100g sikit ja la kadar vitamin C yang kita dapat.


Seriously aku cakap,B-Complex ni memang sangat-sangat membantu aku dalam mengawal masalah tekanan atau stress yang aku hadapi.Memang ketara,kalau sebelum aku ambil vitamin ni,aku memang selalu stress,buat keja itu stress ini stress.Tapi lepas aku ambil vitamin ni aku tak sedar pun yang diri aku ni dah tak macam dulu.Ada satu masa tu aku tersedar "Eh aku dah xtension-tension macam selalu dah,mesti sebab aku ambil B-Complex".After habis ja Trail Set aku terus repeat order untuk B-Complex.Memang jimat,harga tak sampai 50 ringgit pun,tapi bole tahan sampai 4 bulan.Jimat kan Shaklee ni.
Recommended pada sesiapa yang selalu stress-stress kat tempat kerja untuk ambil B-Complex Shaklee.


Aku fall in love terus dengan vitamin E ni sebabnya, kawan aku puji kulit muka aku cantik.Miahaha....Aku sendiri pun tak sedar yang kulit muka aku dah semakin ok sejak ambil supplement Shaklee ni.Dia tanya aku ada pakai bedak apa-apa ke,sebab kulit nampak macam moist je,aku kata aku tak pakai bedak apa-apa pun sebab malas and tak sempat.Tapi aku diam-diam ja tak bagitaw dia yang aku ambil supplement untuk kulit.Kui kui kui~

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.
Read more ...

B-Complex

Shaklee B-Complex
Vitamin B-Complex ni adalah antara gabungan vitamin kecantikan, yang menjadi kegilaan ramai.. bukan itu sahaja, vitamin B-complex ni, sangat sesuai diambil bersama-sama supplemen untuk weight gain dan supplemen kesuburan.

Shaklee B-Complex

Perbezaan vitamin B-complex Shaklee

  • Para saintis Shaklee telah mencipta asid folik secara semulajadi yang pertama di dunia dengan kadar kebolehserapan(bioavailability) yang sangat tinggi dan berkualiti.
  • Ini adalah kerana, asid folik yang semulajadi tidak mudah untuk diserap oleh tubuh dan hampir 99% yang terdapat dalam pasaran bersifat sintetik.
  • B-Complex Shaklee mengandungi 8 komponen penting vitamin B, termasuklah 100% biotin dan asid folik.
  • Kesemua 8 komponen ini perlu ada pada vitamin b-Complex untuk mendapatkan keseimbangan dan keberkesanan yang sempurna.
  • Kelebihan atau kekurangan akan menyebabkan ketidakseimbangan vitamin B dalam tubuh
  • Vitamin B adalah vitamin larut-air, sebarang lebihan tidak akan disimpan sebaliknya disingkirkan melalui pencernaan.
  • Oleh itu, adalah sangat penting untuk kita mengambil vitamin B-Complex setiap hari
  • Shaklee B-Complex will not cause rosary fungus or infected active yeast bacteria like B-Complex extract from beer yeast.
B yang Lengkap dan Seimbang
B Complex Shaklee menawarkan vitamin B yang lengkap, mengandungi 8 jenis vitamin B bagi membantu memelihara kesihatan yang baik.
  • B1, B2, B3, B6, biotin dan asid pantotenik membantu badan menukarkan protein, lemak dan karbohidrat kepada tenaga.*
  • Asid folik dan B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah di dalam tubuh.  
  • Jumlah asid folik yang mencukupi dalam diet harian membantu mencegah kecacatan tiub neural bagi wanita yang merancang kehamilan sebelum konsepsi dan semasa 12 minggu tempoh kehamilan bagi dos harian sebanyak 400 mcg.  
Tiada perasa tiruan, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Apakah tanda-tanda tubuh kekurangan B-Complex?

Shaklee B-Complex
Di antara tanda-tanda jika anda kekurangan vitamin B-Complex:
  • Sensitif
  • Terlalu defensive
  • Minda yang tertutup
  • Keletihan
  • Mudah marah
  • Mudah merajuk
  • Emosi yang tidak stabil
  • Kemurungan
  • Sembelit
  • Mudah panik
  • Darah gemuruh
  • Kurang selera makan
  • Kulit wajah nampak kusam

21 Kelebihan Vitamin B Complex

  1. Menghasilkan tenaga dan berperanan dalam membantu kemampuan berfikir.
  2. Mengelakkan penyakit beri-beri.
  3. Merangsang pertumbuhan pada kanak-kanak.
  4. Diperlukan untuk kesihatan mata, kulit, kuku dan rambut.
  5. Mengurangkan masalah keletihan mata,mencegah katarak,meningkatkan kualiti penglihatan.
  6. Membaiki masalah kulit kepala, kelemumur & rambut gugur.
  7. Penting untuk sirkulasi dan fungsi normal sistem saraf.
  8. Mencegah stress.
  9. Menguatkan antibodi tubuh.
  10. Amat penting untuk aktiviti sel genetik.
  11. Diperlukan dalam pembentukan protein asid amino.
  12. Diperlukan untuk memproses dan perbaikan sel-sel darah merah.
  13. Mencegah anemia.
  14. Mengurangkan stress.
  15. Meredakan sakit kepala, tekanan, kemurungan dan insomnia.
  16. Melambatkan proses uban di rambut.
  17. Membantu meningkatkan konsentrasi.
  18. Merawat atau mencegah anemia, sakit kepala, pening, lemah semangat, keletihan, migrain, muntah2, mabuk darat atau laut.
  19. Baik untuk masalah senggugut (PMS)
  20. Meredakan kerisauan, keresahan dan masalah penghadaman, terutamanya mereka yang mengambil ubat hormon dan ubat tahan sakit.
  21. Mencegah perlcche,dikenali juga sebagai kerekahan mulut (mouth chilitis),mencegah jangkitan lidah (glossitis) & nafas berbau
Shaklee B-Complex

Cara memilih vitamin B-Complex yang terbaik

  • Mengandungi kesemua 8 vitamin – B1, B2, B3, B5, B6, B12, asid folik dan biotin sebagaimana dinyatakan dalam RDA (kesemuanya perlu diambil pada masa yang sama)
  • Harus mengandungi 100% RDA untuk asid folik dan biotin.
  • Pastikan jurang peratusan nilai harian B1, B2, b3 dan B12 tidak terlalu besar.
  • Elakkan pengambilan B-Complex yang menawarkan rumusan larut-air (sustain release)

Urin kuning selepas mengambil B-Complex ?

Shaklee B-Complex

Ini merupakan situasi normal kerana B-Complex merupakan vitamin larut dan ia mengandungi elemen kekuningan,pada peringkat awal pengambilan, tubuh kita akan melakukan timbang tara terhadap kadar penyerapan, dan tahap kekuningan akan berkurangan dari masa ke semasa.

Selain lengkap dengan lapan kumpulan vitamin B , vitamin B Complex Shaklee dilengkapi dengan Sistem penyerapan Boaktif Berpaten. Lebih tepat lagi asid Folik, iaitu sejenis vitamin B tidak dapat diserap dengan mudah. Namun begitu Shaklee telah menghasilkan suatu selaput asid folik yang unik Untuk menjadikan zat tersebut lebih mudah diperolehi dan digunakan dalam badan.Teknologi berpaten ini adalah ekslusif bagi Shaklee. Secara ringkasnya Vitamin B yang lebih baik mempunyai ciri2 berikut :
1. Sistem penyerapan bioaktif berpaten
2. Kesemua lapan jenis vitamin B yg diperlukan termasuk Biotin
3. Peningkatan penghantaran zat
4. Tablet mudah ditelan


Siapa sebenarnya yang perlu B complex?

Shaklee B-Complex
Semua individu perlukan vitamin B terutama mereka yang:
  • Terdedah kepada sinaran matahari.
  • Terdedah kepada tekanan kerja dan beban kerja yang banyak.
  • Mereka yang mempunyai sakit kencing manis , tekanan darah tinggi, migraine.
  • Mereka yang tidak dapat focus dalam pekerjaan yang dilakukan.
  • Mereka yang hendak menjaga kecantikan tubuh badan.
  • Mereka yang nak nampak cantik dan muda.
  • Mereka yang mengandung dan menyusukan anaknya.
  • Wanita yang mengambil pil perancang.
Oleh itu,jika anda mempunyai kekangan masa dalam memastikan pengambilan vitamin B yang lengkap, cubalah amalkan pengambilan supplement B Complex.

Testimoni Shaklee B-Complex

PERHATIAN
B-Complex merangsang metabolisma dan menyebabkan tubuh kita mengeluarkan haba, oleh itu pengambilan air putih atau teh herba yang banyak adalah sangat digalakkan.

** These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. These products are not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

Read more ...

Perlu ke ambil Supplement ?


Assalamualaikum & Hi

Masa zaman universiti dulu berlagak gilos aku, action tak akan makan vitamin-vitamin/supplement bagai, even nak gain weight pun takmo layan vitamin-vitamin,kononnya lebih baik amalkan tips-tips untuk tambah berat badan secara sihat. Last-last sama juga takda kesan sangat pun.Haha *tulah berlagak sangat

Dulu aku selalu kena serangan ulser mulut, *eh korang panggil apa ea
Ada yang panggil 'mata ikan' la, tak sure pula korang panggil apa penyakit ni, selalu jadi dalam mulut aku ni,sob3~ Seksa wooo nak makan,especially kalau nak makan makanan yang pedas-pedas, wooohooo merana baq hang~ Sat aku gugel cari gambaq penyakit tersebut kot-kot hampa boleh nampak gambaran yang lebih jelas *cewah kemainn
Alamak, ngeri pula tengok gambar-gambar kat google ni,sat naa kami try cari gambaq hat comey sikit naa......*proses mencari gambar ********


Okay dah jumpa
Korang pernah tak jadi macam ni ?

Kadang-kadang bila sakit tahap super saiya baru aku akan pergi klinik ambik ubat,tsskkkk~ Doktor selalu cakap macam ni "Badan awak ni kurang vitamin,xpa satgi saya bagi ubat naa" *Baikla doktor -__- Ubat yang selalu doktor bagi pun adalah B-Complex,itupun 8 biji je.

[Gambar dari Google]
Aku sebenarnya memang suka makan ubat sejak kecik lagi.Dulu masa kecik-kecik kalau kita sakit doktor akan bagi ubat jenis cecair kan,aku ingat lagi kalau ubat demam rasa ala-ala macam rasa sirap,ubat selesema pula color kuning,cair sikit dari ubat demam and yang paling pekat of course la ubat batuk.Tapi tak elok sebenarnya makan ubat dari klinik/hospital ni sebabnya ubat tu adalah sejenih 'dadah' yang boleh memudaratkan, kalau kita ambil dalam kuantiti yang salah.Sebab tu kita kena ikut cara makan yang disarankan oleh doktor sebelum ambil sebarang jenis ubat.


Masa aku form 4,aku memang minat gilaa dengan subjek biologi.*Tapi exam score kimia,musykil3~ Apa sahaja yang related dengan nature,memang aku suka.Kalau tanya kawan sebilik dengan aku masa zaman u dulu mesti depa taw punya lah.Kalau beli tomato kat cafe bukannya aku makan sangat pun,taw apa aku buat? Hancurkan tomato tu pastu sapu kat muka, miahahaha Mula-mula rumet aku pandang semacam ja, last-last dia pun berminat nak try juga kekeke~ Lagi satu pisang, pun sama juga,lepas makan pisang,kulit dia tu aku ambik then tampal-tampal kat muka,*eh macam tak berapa sesuai ja guna perkataan tampal,gasak laa haha bole imagine tak macam mana?

[Gambar dari pak cik google]
Okay, lebih kurang macam dalam gambar ni la,tapi aku letak kulit pisang, kadang-kadang aku lenyek-lenyek pisang then letak-letak kat 'seantero' muka.Nak kulit cantik la katakan. 
"Comey tak kak tonn?"

Kisah terjebaknya diri ini ke dunia vitamin yang sihat
Alkisahnya macam ni, kulit muka aku makin hari makin bermasalah.Aku pula malas nak jaga, faham saja lah kalau duk rumah segala macam semua benda dia jadi malas.Dengan menggunakan teknologi internet,aku pun surf la vitamin apa yang bagus untuk kulit, memang baaaaanyak sangat vitamin yang aku jumpa.At last, ada satu produk ni yang berjaya menawan hatiku untuk mencuba.Memang hebat lah produk ni sebab berjaya menggoyahkan 'action' aku yang memula tadi tu tssskkkkk~ Nak tahu produk apa? je jengggg ---> supplement shaklee
Tapi prinsip aku,macam biasa sebelum aku cuba sesuatu produk tu, aku akan buat research dulu.*dasyat tak dasyat budak ni
2-3 minggu juga la aku buat research pasal Shaklee di blog-blog,facebook & juga di youtube dan akhirnya aku membuat keputusan untuk cuba Trial Set Untuk Kulit yang terdiri daripada:

1.Vitamin C 
2.B-Complex
3.Vitamin E.

Antara sebab-sebab yang meyakinkan aku untuk pilih supplement dari Shaklee adalah:
1.Shaklee ni sudah berada di pasaran selama 50 Tahun,bagi aku ia adalah suatu jangka masa yang sangat lama,dan aku yakin dengan produknya sebab dah ramai orang kat dunia ni yang pernah cuba supplement shaklee ni.
2.Always Safe 
3.Always Works *Cuba dulu baru tahu kesannya :)
4.Always Green *part paling aku suka (>_<)

Boleh baca kat --> SINI

Antara Fungsi Vitamin dalam Set untuk Kulit ni adalah:

1.Vitamin C
-Membantu meningkatkan tahap sistem pertahanan badan.
-Untuk kesihatan tulang, gusi, gigi serta juga struktur am badan.
-Membantu memulihkan resdung dan bersin pada waktu pagi.
-Membantu dalam proses pemulihan kudis dan luka.
-Membina kalogen untuk kulit yang sihat.
-Bertindak melindungi sel dalam serangan antioksidan.
-Meningkatkan penyerapan zat besi daripada sumber bukan daging.

2.B-Complex 
-Membantu mengurangkan tekanan dan kelesuan.
-Membantu dalam kestabilan saraf dan meningkatkan proses pemikiran,
-Menukarkan makanan kepada tenaga-menolong memetabolismekan karbohidrat, lemak dan protein,
-Mencegah barah serviks,penyakit jantung dan kecacatan spina,menggalakkan kesihatan system kardiovaskular
-Menguatkan antibodi tubuh.

3.Vitamin E 
-Melambatkan proses penuaan
-Menyingkirkan radikal bebas
-Mengurangkan radang
-Mengurangkan kedutan dan meningkatkan keanjalan kulit
-Mencegah kesan negatif yang disebabkan oleh sinar UV
-Membantu fungsi sistem saraf otak
-Meningkatkan daya pertahanan

Kesan-kesan pengambilan

Aku baru makan 3 hari, belum nampak kesan apa-apa buat masa sekarang.
Nanti aku update kesan pengambilan supplement Shaklee di entri yang akan datang.

Read more ...

 

Copyright © 2015 Reserved to fatinicious